Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FESTİVAL HEYECANI MALATYA’DA DEVAM EDİYOR

Malatya Kültür Yolu Festivali beşinci gününde, konserlerden tiyatroya, belgesel atölyelerinden çocuk etkinliklerine uzanan geniş yelpazedeki etkinliklerle sanatın ve eğlencenin buluşma noktası oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2025 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2025 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
FESTİVAL HEYECANI MALATYA’DA DEVAM EDİYOR

Malatya Kültür Yolu Festivali beşinci gününü geride bıraktı.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Öteki” adlı oyunuyla, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda tiyatroseverlerle buluştu. Ayşegül Çelik’in kaleme aldığı, İsmet Numanoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyun; yalnızlık, ötekileştirme ve insan olmanın derin anlamlarını sahneye taşıdı.

Bekir Köse, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda gerçekleştirdiği konserde, tasavvuf müziğinin dingin ezgileri eşliğinde dinleyicileri maneviyat dolu bir yolculuğa çıkardı.

İlahiyatçı ve yazar Osman Egin de aynı salonda düzenlenen programda katılımcılarla bir araya gelerek kültürel ve dini temalar üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda, Bahriye Kabadayı Dal, Dr. Semra Güzel Korver ve Ozan Turgut eğitmenliğinde “Belgesel Sinemacılar Birliği Anadolu Belgesel Atölyeleri” düzenlendi. Katılımcılar atölye ile belgesel sinemasının inceliklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Festivalin mobil tırı “Sinema Yollarda”, Hekimhan ilçesinde vatandaşlara açık hava sineması keyfi yaşattı.

ÇOCUKLARIN FESTİVAL COŞKUSU HIZ KESMİYOR

Malatya 100.Yıl Kent Parkı’nda kurulan, birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Çocuklar festivalin beşinci gününde, “Bubble Gösterisi“ ve “Kadriye'nin Mutfağı Çocuk Tiyatrosu” etkinliklerinde doyasıya eğlendi.

Minik Malatyalılar, Malatya Park Yeşil Sinema’da gerçekleşen TÜRSAK ile 21. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında gerçekleşen atölyeler ve film gösterimleri ile sinema sanatını yakından keşfetme imkanı buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.