Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yavuz: Ttrafik kuralları hayat kurtarır

Malatya Valisi Seddar Yavuz trafik haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda "Unutmamalıyız ki trafik kuralları hayat kurtarır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2026 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2026 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
Vali Yavuz: Ttrafik kuralları hayat kurtarır

"Her yıl Mayıs ayının ilk haftası olan 2–8 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik ve İlkyardım Haftası, trafik güvenliği bilincinin artırılması ve ilkyardım konusunda toplumsal farkındalığın geliştirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır" diyen Vali Seddar Yavuz şunları ifade etti:

"Trafik kazaları, ne yazık ki can ve mal kayıplarına yol açan en önemli sorunlardan biri olmaya devam etmektedir. Bu kayıpların en aza indirilmesi; kurallara eksiksiz uymak, dikkatli ve sorumlu davranmak, yaya ve sürücü olarak trafik bilincine sahip olmakla mümkündür. Unutmamalıyız ki trafik kuralları hayat kurtarır.

Öte yandan, kaza anında doğru ve bilinçli şekilde yapılacak ilkyardım müdahalesi, hayat ile ölüm arasındaki ince çizgiyi belirleyebilmektedir. Bu nedenle her vatandaşımızın temel ilkyardım bilgisine sahip olması hayati önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına titizlikle uymaya ve ilkyardım konusunda bilinçlenmeye davet ediyor; Trafik ve İlkyardım Haftası’nın toplumumuzda farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.