Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya'da 8 Bin Konut ve Bin İşyerinin Kuraları Çekildi

Malatya’da afet sonrası inşa edilen toplam 8bin 65 konut ve bin 97 adet iş yerinin kuraları törenle çekildi. Konutların ev sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2025 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2025 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
Malatya'da 8 Bin Konut ve Bin İşyerinin Kuraları Çekildi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in Çevrim İçi Katılımlarıyla Anahtar Teslim Töreni Gerçekleştirildi.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi şekilde etkilenen illerin başında gelen Malatya’da, deprem sonrası yürütülen yeniden inşa faaliyetleri hızla devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut GYO ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) tarafından gerçekleştirilen projeler kapsamında tamamlanan konut ve iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmesi için çekiliş düzenlendi.
19 Haziran 2025 tarihinde Perşembe günü saat 14.00’te Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi 2. Bölge 2. Etap’ta yer alan alanında düzenlenen “Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni”, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in online katılımıyla, Kahramanmaraş’tan canlı yayınla yapıldı.
İlimizde yapılan bu törene; Vali Seddar Yavuz’la birlikte AK Parti Malatya Milletvekilleri Av. Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, çeşitli kurumların müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı. Törende sembolik olarak 5 vatandaşa konutlarının anahtarları teslim edildi.
Malatya’da deprem sonrasında inşa edilen toplam 8.065 konut ve 1.097 iş yerinin kuraları çekilerek hak sahiplerine teslim edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.