Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunda bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2025 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2025 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
CHP 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

CHP İlçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine binaen konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, açıklamasında şunları söyledi:
“19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zaferle taçlanmıştır. Bu zafer, yalnızca bağımsızlığımızı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunu da açmıştır.
O gün cephede, Mustafa Kemal Atatürk, Fevzi Paşa, İsmet Paşa ve onların yanında inancıyla ve emeğiyle mücadele eden büyük Türk milleti vardı. Çiftçisiyle, işçisiyle, eli silah tutanıyla, sapanıyla, küreğiyle. Tüm imkanlarını ortaya koyarak bizlere özgürlüğü ve bağımsızlığı armağan ettiler.
30 Ağustos, yalnızca bizim tarihimizin değil; emperyalizme karşı kazanılmış en büyük zaferlerden biri olarak dünya tarihinin de dönüm noktasıdır. O gün gazeteler ‘Anadolu’da Kemalistler kazandı’ manşetini atmıştır. İşte bizler bugün, o mücadeleyi verenlerin mirasını taşıyan Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler olarak 30 Ağustos ruhuna sahip çıkıyoruz.
Bizler, 30 Ağustos’un mirasçıları olarak ‘manda ve himaye kabul edilemez’ diyor, tam bağımsızlık ilkesine bir kez daha sahip çıktığımızı haykırıyoruz.
100 yıl önce bağımsızlığını kazanmış bir milletin evlatları olarak, bugün dünyanın dört bir yanında emperyalizme karşı direnen halkların yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Buradan Gazze’ye selam gönderiyoruz; Filistin halkının mücadelesini desteklediğimizi ilan ediyoruz.
Cumhuriyet Halk Partililer olarak ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini rehber ediniyor, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma kararlılığımızı yineliyoruz.
Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.
Sizler var oldukça Cumhuriyet yaşayacak, sizler var oldukça demokrasi büyüyecek, sizler var oldukça Cumhuriyet payidar olacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.