Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİK Genel Kurulunda yeni kararlar alındı

İşbaşı Eğitim Programından yararlanan gazete ve internet haber siteleri, belirlenen şartlar çerçevesinde program katılımcılarını asgari kadrolarında gösterebilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2026 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2026 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
BİK Genel Kurulunda yeni kararlar alındı

Basın İlan Kurumu 33. Dönem 8. Genel Kurul Toplantısı, 9-11 Eylül Mayıs 2026 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantının son oturumunda, Yönetim Kurulunun Genel Kurula teklif olarak sunduğu ve gündeme alınan maddeler görüşüldü. İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonlarında ele alınan gündem maddelerine ilişkin hazırlanan raporların okunmasının ardından oylamaya geçildi. Kurumun Durum Raporu ve Denetçiler Kurulu Raporu, Genel Kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı.

BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay, 2026’nın ilk 8 ayında basına yönelik resmî ilan ve reklam desteklerinin yüzde 40 artışla 5 milyar 248 milyon TL’ye ulaştığını, KGF iş birliğiyle de 131 milyon TL’lik finansman sağlandığını açıkladı.

İşbaşı Eğitim Programından yararlananlar asgari kadroda yer alabilecek

Genel Kurul ayrıca, Basın İlan Kurumu ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan “Aktif İşgücü Hizmetleri İş Birliği” protokolü kapsamında İŞKUR İşbaşı Eğitim Programından yararlananların resmî ilan yayımlayan gazete ve internet haber sitelerinin asgari kadrolarında yer alabilmesine yönelik düzenlemeyi kabul etti.

Buna göre, Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan gazete ve internet haber siteleri, eğitim programından yararlanmaları durumunda, asgarî kadrolarında 10 kişiye kadar 1, 11 – 20 kişiye kadar 2 ve 20 kişinin üzerinde istihdam etmeleri halinde ise 3 kişiyle sınırlı olmak üzere bu programa katılacak kişileri asgarî kadrolarında gösterebilecek. Program kapsamındaki kişilerin taşıması gereken şartlar ile çalıştırılmalarına ilişkin usul ve esasları belirleme yetkisi ise Basın İlan Kurumu Yönetim Kuruluna verildi.

Ayrıca, programı tamamlayarak işbaşı eğitim belgesi veya sertifikası alan ve ilgili gazete veya internet haber sitesinde ara vermeden çalışmaya devam eden katılımcıların, Yönetmelikte belirtilen nitelik ve şartlar aranmaksızın asgari kadroda yer alabilmesine imkân sağlandı.

ANADOLU BASINI BİK ANALİTİK KRİTERLERİ VE TRAFİK İÇİN HOŞGÖRÜ BEKLİYOR

BİK Genel Kurul Üyesi olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise yapıcı çalışmalarından ötürü başta BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay olmak üzere kurum personeline ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kurumumuz zaten ortak çözüm üretmeye yönelik gayret içerisinde. Ama bazı maddeler var ki değişmiyor, derinleşiyor. Araba hızla sonu olmayan yola gidiyor. Bu da yapay zekâ etkisi. İnternet haber sitelerimizi yok ediyor. Özellikle 2026 yılında, arama motorlarının ve yapay zekâ özetlerinin arama sonuç sayfalarında doğrudan içerik sunmaya başlamasıyla yeni bir milat başladı. Bu nedenle Anadolu basını özellikle BİK Analitik kriterleri ve doğrudan trafik konusunda yönetim kurulumuzdan hoşgörü bekliyor” dedi.

Genel Kurul, dilek ve temennilerin alınmasıyla tamamlanırken, bir sonraki toplantının 25-27 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilmesine karar verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.