Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BATTALGAZİ’DE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 755 BAŞVURU

30 Haziran itibariyle tamamlanan “Yerinde Dönüşüm” başvuruları kapsamında Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 755 hak sahibi başvurdu. Başvuruların ardından ruhsatlandırma ve inceleme süreçleri hız kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2025 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
BATTALGAZİ’DE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 755 BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Yerinde Dönüşüm” programı kapsamında, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne toplam 755 hak sahibi başvuru yaptı. 30 Haziran itibariyle sona eren başvuruların ardından ruhsatlandırma süreçleri hızla işlemeye başladı. 6 Şubat depreminin ardından hasar gören yapıların, bulundukları yerlerde daha dayanıklı şekilde yeniden inşa edilmesini amaçlayan proje kapsamında vatandaşlara 750 bin TL hibe ve 750 bin TL faizsiz kredi desteği sağlandı. Bu destekten yararlanmak isteyen Battalgazililer, başvurularını süresi içerisinde belediyeye iletti.

Vatandaşlara süreci kolaylaştırmak amacıyla kurulan Yerinde Dönüşüm Birimi üzerinden alınan başvurular, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün koordinesinde kabul edildi. Başvuruların tamamlanmasının ardından, ruhsatlandırma işlemleri ve teknik incelemeler hız kazandı. Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 755 dosyanın önemli bir kısmında ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlandığını, kalan dosyaların ise değerlendirme sürecinde olduğunu ifade etti. Sürecin ardından, ruhsat alan hak sahipleri, devlet desteğiyle inşaatlarına başlayabilecek.

Battalgazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde, sağlam ve güvenli yapılarla yaşamlarına devam edebilmesi için tüm imkânlarımızla süreci destekliyoruz. Başvuru süreci tamamlandı, şimdi hedefimiz tüm dosyaları hızlı şekilde sonuçlandırmak” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.