Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arapgir Çarşı Merkezini Aydınlar Dönüştürecek

İş adamı Mehmet Ali Aydınlar, Arapgir'e yaptığı milyarlık eğitim yatırımlarından sonra bu kez de Arapgir Çarşı Merkezini kademeli olarak yıkıp yeniden yapmak üzere Proje ekibini İlçeye göndererek Çarşı projesini hazırladı. Ardından da Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e proje hakkında bilgiler verdi. Projeyle Arapgir Çarşısı Mehmet Ali Aydınlar tarafından yıkılarak yeniden yapılacak. İşadamının kendi memleketinde dönüşüme hazırlanması takdirle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2026 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2026 00:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
Arapgir Çarşı Merkezini Aydınlar Dönüştürecek

Arapgirli iş insanı, yatırımcı ve hayırsever Mehmet Ali Aydınlar'ın memleketi Arapgir için hayata geçirdiği yatırımların ardından hazırladığı yeni proje, görenleri hayrete düşürüyor. İlçeye milyarlarca lira değerinde eğitim yatırımı kazandıran iş insanı Aydınlar, bu defa Çarşı Merkezi'ni kapsayan, yıkım ve yeniden yapılandırmayı içeren bir dönüşüm projesi hazırladı.

İlçeyi ziyaret eden Acıbadem Proje Yönetim A.Ş. teknik ekipleri, Arapgir Çarşı Merkezi'nin dönüştürülmesine yönelik projeyi tamamladı.

VALİ VE BAŞKANA BİLGİ VERDİLER

Malatya'ya gelen Acıbadem Proje Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Sedat Artukoğlu, Malatya Valiliği makamında düzenlenen toplantıda; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arapgir Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan ve Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'na dönüşüm projesinin detaylarını sundu.

Toplantı kapsamında Acıbadem Proje Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Sedat Artukoğlu, Mehmet Ali Aydınlar'ın talimatları doğrultusunda Arapgir'de gerçekleştirilen tüm projeleri ayrıntılı şekilde paylaştı. Süren yatırımlar, planlama aşamasındaki işler, teknik hazırlıklar ve uygulama aşamaları tek tek ele alınırken, Vali Seddar Yavuz'a kapsamlı bir bilgilendirme yapıldı.

Vali Seddar Yavuz, ilçedeki çalışmaların güncel durumu hakkında detaylı bilgi alırken, özellikle şehir merkezindeki dönüşüm projelerine odaklandı. Toplantıda, Arapgir'in tarihi kimliğini muhafaza eden ancak modern şehircilik kriterleriyle yeniden yapılandırılacak projelerin uygulama takvimi değerlendirildi. Vali Yavuz, Mehmet Ali Aydınlar'ın memleketine sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerini sunarak, yürütülen süreçlerin yakından takip edildiğini belirtti.

Acıbadem Proje Yönetim A.Ş. yetkilileri, ilk aşamada Arapgir Meydanı ve çevresinde geniş çaplı bir düzenleme yapılacağını bildirdi. Meydanın yeni bir çehreye kavuşacağı proje ile çevre düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları, kent mobilyaları, yürüyüş yolları ve sosyal alanlarla ilçe merkezinin modern bir yapıya kavuşturulacağı vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, Acıbadem teknik ekibinin daha önce Arapgir'de gerçekleştirdiği saha analizleri gözden geçirildi. Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılan Hami Aydınlar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Sami Aydınlar Kültür Merkezi'ndeki teknik incelemelerde belirlenen eksikliklerin giderilmesinin planlandığı ve yapıların daha fonksiyonel hale getirilmesi için gerekli adımların atıldığı belirtildi.

MEHMET ALİ AYDINLAR TAKDİRİ HAK EDİYOR

Memleketinin çarşısını dönüştürme kararı alan iş insanı Mehmet Ali Aydınlar'a hemşerileri de destek oluyor. Arapgir çarşısında mülk sahibi olan vatandaşlar, dönüşüm çalışmaları için tam destek vererek Aydınlar'ın bu girişimini takdirle karşılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.