Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

147 Milyonluk Soygunun Zanlısı Pütürgeli Çıktı

Türkiye gündemine oturan Büyükçekmece Adliyesi’ndeki 147 milyon liralık vurgun olayında detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, skandalın merkezindeki isim olan Erdal Timurtaş’ın Malatya- Pütürgeli olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2025 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2025 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
147 Milyonluk Soygunun Zanlısı Pütürgeli Çıktı

İstanbul Büyükçekmece Adliyesinde Adli emanette katip olarak çalışan ve yaklaşık 25 kilo altın ile 50 kilo gümüşü market arabasına yükleyip adliyeden çıkardığı belirlenen Erdal Timurtaş’ın, soygunu iki ay boyunca planladığı, altınları ise beş gün içinde sattığı iddia edildi.

1 Aralık’ta Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı olağandışı denetimde emanet kasalarının boş olduğu ortaya çıkarken, soruşturma kapsamında katip Kemal Demir gözaltına alındı. Bu sırada Erdal Timurtaş’ın eşi Esma Timurtaş ve iki çocuğuyla birlikte 19 Kasım’da İngiltere’ye kaçtığı tespit edildi. Aile hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Timurtaş’ın kaçmadan önce WhatsApp üzerinden yakın çevresine “Ben malları sattım. Allah çarşınıza pazar versin” mesajı attığı, öğretmen olan eşinin ise çevresine “Vizemiz çıktı, İngiltere’ye yerleşiyoruz” dediği öne sürüldü.

Ailenin Esenyurt’ta yüksek giriş bir dairede yaşadığı öğrenilirken, Erdal Timurtaş’ın annesi, oğlunun “maşa olarak kullanıldığını” iddia ederek suçlamaları reddetti.

Erdal Timurtaş’ın Malatya’nın Pütürge ilçesi Nohutlu mahallesinden olduğu bilgisi de netleşti. Şüphelinin, adliyede çalışan birçok kişi tarafından “sessiz, güvenilir biri” olarak tanındığı, hatta çevredeki esnafın bile onu şaşkınlıkla andığı aktarıldı.

Savcılık soruşturması sürerken, çalındığı belirlenen altın ve gümüşlerin listesinin her geçen gün genişlediği bildirildi. Şu ana kadar tespit edilenler arasında binlerce adet bilezik, çeyrek altın, reşat altını, cumhuriyet altını ve toplam 50 kilo gümüş bulunuyor.

Skandal büyürken, Malatyalı Erdal Timurtaş’ın nerede olduğu ve parayı nasıl değerlendirdiği hâlâ büyük bir soru işareti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.