Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İki İkincilik Ödülü

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, 12’ncisi düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda iki farklı kategoride ikincilik ödülü kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2026 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2026 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda İki İkincilik Ödülü

İnönü Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şeyma Sare Mıngır “Yarım Kalan İlmek” adlı projesiyle radyo yayıncılığı dalında canlı yayın sunumu kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı. Şeyma Sare Mıngır’ın danışmanlığını Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Öztürk üstlendi.

İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Yüksek Lisans öğrencisi Recep Sulubay ise “Kavurma Olmasın” adlı projesiyle haber yayıncılığı dalında video haber kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. Recep Sulubay’ın danışmanlığını, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Arş. Gör. Edanur Baytak Sulubay yürüttü.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, öğrencilerin elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yatkın, “Öğrencilerimizin TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması gibi önemli bir platformda iki farklı kategoride ikincilik ödülü kazanması bizleri gururlandırdı. Bu başarı, öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek için gösterdikleri çabanın ve fakültemizde yürütülen nitelikli eğitim çalışmalarının önemli bir göstergesidir. Öğrencilerimizi ve bu süreçte emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Öğrencilerin yarışmalarda yer almasının mesleki gelişimleri açısından önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Bahar Öztürk, “Uygulamalı çalışmalar, öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine ve kendi yeteneklerini keşfetmelerine önemli katkılar sağlıyor. Şeyma Sare Mıngır’ın hazırladığı projeyle bu yarışmada derece elde etmesi bizleri mutlu etti. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber üretiminde uygulama ve saha deneyiminin önemine dikkat çeken Arş. Gör. Edanur Baytak Sulubay, “Öğrencilerin haber üretim süreçlerinde aktif rol alması, araştırma, içerik geliştirme ve haber anlatımı becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Recep Sulubay’ın ‘Kavurma Olmasın’ adlı projesiyle ikincilik ödülü kazanması, emek ve uygulama sürecinin güzel bir sonucu oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

İki öğrencinin farklı kategorilerde elde ettiği başarı, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesinde yürütülen uygulamalı iletişim eğitiminin ve öğrencilerin yaratıcı içerik üretimine yönelik çalışmalarının önemini ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.