
CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası siyasi hareketlilik devam ederken, kapalı grup toplantısı gerçekleştirildi.
Özel 95 oyla yeniden Grup Başkanı oldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yapılan oylamada 96 milletvekilinin 95’inin oyunu alarak yeniden CHP TBMM Grup Başkanı seçildi. Bir oy ise geçersiz sayıldı.
Malatya Battalgazi’de 5,6 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş'ta da hissedildi: Valilikten açıklama geldi
Toplantıya katılamayan 15 milletvekilinin de Özel’e destek verdiği belirtildi.
CHP kaynakları, yapılan seçimin parti içinde “grup içi güven tazeleme” amacı taşıdığını ifade etti.
Tebrik mesajları geldi
Seçimin ardından CHP’li isimlerden Özgür Özel’e tebrik mesajları paylaşıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada Özel’i tebrik ederek demokrasi ve adalet mücadelesine vurgu yaptı. Bulut, "Genel Merkezimizde yaptığımız kapalı grup toplantımızda partimizin grup başkanlığına seçilen, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. Türkiye’nin yarınları için verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesinde aynı yolu yürümekten onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Ne olmuştu?
CHP "mutlak butlan" kararı sonrası hareketlilik sürüyor. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP kurultay davası için "mutlak butlan" kararı verdi. Karara göre, CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olmasını sağlayan Özgür Özel ile yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırılırken, Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetimi yeniden göreve gelecek.
Özel, bugün saat 11.00’de milletvekillerini Genel Merkez’de kapalı grup toplantısına çağırmıştı. CHP lideri Özel, saat 14.00’te ise Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek.