Kılıçdaroğlu, Veli Ağbaba'nın ihracını istedi

CHP Genel Başkanlığına butlan kararıyla gelen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu 9 milletvekilini kesin ihraç istemiyle Yüksek disiplin kuruluna sevk etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2026 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2026 08:15
https://www.gazetemalatya.com/

CHP Sözcüsü Müslüm Sarı, yaptığı açıklamada ""Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekilimiz Gökhan Günaydın, Bursa milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekilimiz Özgür Karabat, Ankara Milletvekilimiz Umut Akdoğan, Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekilimiz Turan Taşkın Özer ve Adana Milletvekilimiz Burhanettin Bulut, bu arkadaşlarımız iddianamelerde yer alması dolayısıyla bizim temiz siyaset anlayışımız çerçevesi içerisinde de arınma siyasetimizin oluşması açısından almış olduğumuz bir karara muhatap oldular." dedi.

AĞBABA: ÜZGÜNÜM

Kararın ardından Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: "Üzgünüm, daha doğrusu şaşkınım ama bu karar milletin vicdanında yok. AKP yargısıyla bir işbirliği var. Tek suçum var, günahım var, onu biliyorum ondan da onur duyuyorum, Özgür Özel'in yol arkadaşı olmak..." açıklamasını yaptı.

Kemal Klıçdaroğlu tarafından alınan bu karar Malatya'da kabul görmezken, CHP malatya teşkilatları karar tepki gösteren açıklamalar yaptılar.