
Pediatrik acil tıp alanında çalışan ulusal ve uluslararası bilim insanlarını, akademisyenleri ve sağlık profesyonellerini aynı platformda buluşturacak kongre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.
ÖZKAN: “AKADEMİK SÜREÇLERDE HIZLA İLERLİYORUZ”
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan, kongrenin üniversite ve Malatya açısından önemli bir akademik faaliyet olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Özkan, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi, 28–30 Ağustos tarihleri arasında önemli bir akademik faaliyete ev sahipliği yapacak. İlk kez düzenlenecek Uluslararası Pediatrik Aciller Kongresi’nin geniş katılımlı olmasını bekliyoruz. Üniversitemiz henüz genç olmasına rağmen akademik faaliyetlerde ve bilimsel süreçlerde oldukça hızlı ilerliyor.” dedi.
Kongrenin yurt içinden ve yurt dışından geniş katılımla gerçekleştirileceğini ifade eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversitemizin öncülüğünde ve Tıp Fakültemiz Acil Tıp Anabilim Dalının rehberliğinde gerçekleştireceğimiz kongrede ulusal ve uluslararası katılımcıları Malatya’da ağırlayacağız. Tüm bilim insanlarını ve sağlık profesyonellerini bu önemli akademik buluşmaya davet ediyoruz.”
DEPREM SONRASI MALATYA’DA BİLİMSEL BİR İLK
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Bilgehan Demir ise kongrenin deprem sonrasında Malatya’da gerçekleştirilecek sağlık alanında ilk uluslararası kongre niteliğinde olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Demir, “28–30 Ağustos tarihlerinde Malatya’da düzenleyeceğimiz kongre, deprem sonrasında kentimizde gerçekleştirilecek ilk uluslararası kongre olma özelliğini taşıyor. Yurt dışından yaklaşık 11, il dışından ise 46 katılımcının yer almasının beklendiği organizasyonda toplam 108 konuşmacı görev alacak. Kongre boyunca 36 bilimsel oturum gerçekleştirilecek ve 150’den fazla sözlü sunum yapılacak.” ifadelerini kullandı.
Kongrenin kapsamlı bir bilimsel buluşma olacağını belirten Demir, “Bilimsel aktivitelere gönül veren tüm sağlık neferlerini bu büyük bilim şöleninde aramızda görmek istiyoruz.” diyerek sağlık profesyonellerini Malatya’ya davet etti.
PEDİATRİK ACİL TIPTA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR ELE ALINACAK
Kongrenin bilimsel programında çocuk acil tıbbındaki güncel yaklaşımlar, kritik hasta yönetimi, ECMO uygulamaları, resüsitasyon, travma, yoğun bakım süreçleri ve geleceğin sağlık teknolojileri multidisipliner bir bakış açısıyla ele alınacak.
Alanında deneyimli ulusal ve uluslararası konuşmacıların yer alacağı programda konferanslar, paneller ve interaktif oturumların yanı sıra uygulamalı REBOA ve ECMO kursları da düzenlenecek. Katılımcılara teorik bilgilerini uygulamayla destekleme ve farklı disiplinlerden uzmanlarla deneyim paylaşma imkânı sunulacak.
BİLİMSEL PAYLAŞIM VE YENİ İŞ BİRLİKLERİ
Resmî dili Türkçe ve İngilizce olarak belirlenen kongrenin; bilimsel bilgi paylaşımının artırılmasına, mesleki dayanışmanın güçlendirilmesine ve yeni ulusal ve uluslararası akademik iş birliklerinin kurulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Üç gün sürecek organizasyonun, Malatya’nın deprem sonrası akademik ve bilimsel görünürlüğüne katkıda bulunmasının yanı sıra kentin tarihî, kültürel ve doğal değerlerinin tanıtımına da destek olması bekleniyor.
KONGRE BİLGİLERİ
| Etkinlik | 1. Uluslararası Pediatrik Aciller Kongresi |
| Tarih | 28–30 Ağustos 2026 |
| Yer | Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsü |
| İş birliği | Malatya Turgut Özal Üniversitesi, ATUDER, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi |
| Kongre dili | Türkçe ve İngilizce |
| İnternet | www.pediatrikaciller44.com |