Belediyeler söylemde başka, uygulamada başka

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi 36 maddelik gündemle toplanıyor.  Ağırlığını imar konulu taleplerin yer aldığı meclisin gündeminde maddeler tek tek görüşülüp karara bağlanacak. 
Mera alanları yerleşime mi açılyor?
Meclisin gündeminde bulunan maddeler arasında en dikatti çeken talepler arasında; Akçadağ Keller ve Darıca, Hekimhan Söğüt, Doğanşehir Eskiköy ve Arguvan İçmece Mahallelerinde bulunan mera vasıflı alanların tahsis amacı değişikliği maddeleri oldu. 
Söylemlerdeki desteğinize ne oldu?
Hayvancılığın doğal beslenme ve yaşam alanları olan meraların yerleşime açılarak betonlaşması, her fırsatta tarım ve hayvcancılığın öneminden ve verdikleri desteklerden bahseden başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerinin söylemlerinin doğru olmadığını ve "Söylem de başka uygulamada başka" olarak değerlendirildi.
Karara bağlanacak maddeler arasında; Akçadağ, Doğanşehir ve Arguvan'da bulunan mera alanlarının tahsis amacının değişikliği, yerleşimin yoğun olduğu (Çöşnük-Uçbağlar gibi..) bölgelerde kat artışları ve fonksiyon değişiklikleri, plansız alanda olan Doğanşehir Çığlık Mahallesinde 5 dönümlük alana ticaret fonksiyonu verilmesi, il bütünü 1.25 binlik nazım imar planı revizyonu gibi talepler yer alıyor.