Meydanlarda kutlayamadık!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kiraz, her dönemde olduğu gibi 1 Mayıs’ta da haksızlığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı mücadele ettiklerine dikkat çekti. 
Kiraz, koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü bu yıl meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek,

“1 Mayıs, işçinin, emekçinin ve çalışanın, köylünün, esnafın, ev hanımının, ezilenin, dışlananın, sömürülenin bayramıdır. Dolayısıyla 1 Mayıs her yıl büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Ancak bu sene koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü meydanlarda kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.


Herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Kiraz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Herkes bilsin ki Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların yoldaşıdır, yol arkadaşıdır. Emek en yüce değerdir. Emek kutsaldır. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız. 1 Mayıs aynı zamanda dayanışma ve mücadele günüdür. Bugüne kadar bu mücadele uğruna canlarını ve özgürlüğünü feda edenleri selamlıyoruz. 1 Mayıs bu ülkede aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesidir.”

Bülten

Görseller: 2013 Yılı 1 Mayıs kutlamaları