Malatya’da yasaklar kalkıyor

Öğrenciler okula, esnaflar dükkanlara. Mesailer normale dönüyor. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarıda sona erdi. Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük ve orta riskli illerde uygulanan çok sayıda yasaklar sona erdirildiğini söyledi. Malatya orta riskli iller arasında yer alıyor.

Kaldırılan yasaklar arasında;  hafta sonları (Cumartesi-Pazar) uygulanan sokağa çıkma yasağı kalkması yer alırken, esnaflarda sabah 07’den akşam 19’a kadar dükkanlarını açabilecekler. Kalkan yasaklar arasında kamuda uygulanan esnek çalışma saatleri de yer aldı. Kamu da çalışma saatleri normal mesai saatlerine göre çalışılacak.

Aralarında Malatya’nın da olduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta,  Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, , Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Tunceli ve Yozgat illeri risk haritasında sarı renk olarak belirtilen orta riskli iller arsında yer alıyor.