Malatya adına önemli bir eksiklik!

Kayısı sektörünün ekonomik pakette yer almaması büyük bir eksiklik. Diyen ekonomist Altaş; "Korona virüsü kriz ortamında kayısı işletmelerinde etkilenmemesi mümkün değildir bu süreç böyle devam ederse kayısı sektörün tam kapasite ile çalışamama sorunu yaşanacağı kaçınılmaz olacaktır." ifadeleriyle korono virüsü krizi süreçinde kayısı sektörünün de desteklenmesine dikkat çekti.   ERTV de canlı yayınlanan Hülya Kaya ile Güne Bakış programına konuk olan ve korona virüs salgını sonrası açıklanan pakette yer alan ekonomik tedbirlerin ülke geneli ile Malatya ekonomisine etkisi ve katkısının  değerlendirildiği programa konuk olan ekonomist Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, "Vergi beyannameleri verilme süreleri uzatılan ve beyannamelerde tahakkuk eden vergi ödemelerinin yılsonuna kadar ötelendiği sektörler içinde kayısının da içinde yer aldığı gıda sektörünün yer almadığını" söyledi.   Vergi beyannameleri verilme süreleri uzatılan ve beyannamelerde tahakkuk eden vergi ödemelerinin yılsonuna kadar ötelendiği sektörler içinde kayısının da içinde yer aldığı gıda sektörünün yer almadığını" belirten  Altaş" Malatya adına kayısı işletmelerin belirlen sektörler içinde yer almaması Malatya adına önemli bir eksikliktir" değerlendirmesinde bulundu.

"Korona virüsü tedbirleri içinde tarım ve çiftçiler için ne tür destek ve önlerler alındı?" sorusu üzerine, Açıklanan paket içinde tarım ve çifçiler için önemli bir destek ve tedbirlere ilişkin düzenlemenin yer almadığı bununda bir eksik olduğunu belirten Ekonomist Altaş; "Yeni mahsul dönemi başlamadan önce TMO tarafından alım fiyatının ve destek tutarlarının bir an önce açıklanması ve avans ödemlerine başlanılması gerektiğini" söyledi.

Gıda üreticisi sektörlerin bu krizden etkilenmemesi mümkün olmadığını belirten  Altaş “Malatya adına kayısı işletmelerinin hazine ve maliye bakanlığınca yayınlanan tebliğde belirlenen sektörler içinde yer almaması Malatya adına önemli bir eksiklik olduğunu” belirterek kayısı Malatya için yaklaşık 350 milyon TL tutarındaki ihracat tutarı ile Malatya ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sunmaktadır. Korona virüsü kriz ortamında kayısı işletmelerinde etkilenmemesi mümkün değildir bu süreç böyle devam ederse kayısı sektöründe tam kapasite ile çalışamama gibi yaşanacağı kaçınılmaz olacaktır." Dedi