Çağrı ve veri merkezleri cazibe kapsamında

İmalat sanayi, çağrı ve veri merkezleri sektörüne yapılacak devlet destekleri k(cazibe merkezleri) kapsamında Malatya’da yer aldı. Cazibe Desteğinden yararlanan yatırımların OSB ve endüstri bölgelerine yapılması ve yatırım tutarlarının en az 2 milyon lira olması gerekecek.

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Program kapsamındaki illerde, özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayi yatırımları, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekleri kapsayan karar çerçevesinde, 31 Aralık 2021'e kadar yapılacak teşvik belgesi müracaatları değerlendirilecek.

Destek unsurlarından yararlanan yatırım harcamaları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanamayacak.

Program kapsamındaki 24 ilin listesi şu şekilde sıralandı:

Aralarında Malatya’nın da olduğu Cazibe Merkezleri programından yararlanacak olan iller "Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van."

Kaynak: Resmi Gazete