Bakan Fakıbaba: 'Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracağız'

ıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Sapanca ilçesinde bulunan bir otelde Sakarya tarım sektörü raporu sunumu ve çiftçi eğitim sertifika dağıtım törenine katıldı. Gerçekleşen programa Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve davetliler eşlik etti. Programda konuşan Bakan Fakıbaba, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracağız” dedi.

“Vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracağız”

Törende söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'deki tarım ve hayvancılık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin büyümesinde çiftçilerin büyük katkısı olduğunu söyleyen Fakıbaba, “Sofralarımızda tükettiğimiz her gıdada çiftçilerimizin alın teri ve emeği vardır. Yaz kış demeden üretim yapan fedakar Türk çiftçisi bu toprakların gerçek sahibidir. Avrupa’nın en büyüğü, Dünyanın 7’nci büyük tarım gücü haline bu arkadaşlarımızla geldik. Bu topraklar ilk kez tarımın yapıldığı topraklardır. Bu sebeple Anadolu tarımda çok özel bir yere sahiptir. Türk tarımına ve çiftçisine hak ettiği değeri ve desteği her zaman sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Çiftçilerimizin daha iyi şartlarda üretmesi ve daha çok kazanması için büyük reformlar yaptık. Çiftçimizi gerçekten yaptığımız projelerin merkezine aldık" dedi.

"Kırsalda iyi yaşamı sağlayacak ve şehre göçü önleyeceğiz"

Kırsalda kalkınma olmadan Türkiye'nin kalkınamayacağını ifade eden Fakıbaba, "Kalkınma yerelden başlar ve yerel her şeyi bilir. Bugün burada çıkan raporun özetini okudum ve bu çalışmayı yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Maddeler çok hızlı şekilde yapılabilecek şeyleri barındırıyor ama yapamıyoruz. Sanırım bunda benimde sorumluluğum var. Kırsalda iyi yaşamı sağlayacak ve şehre göçü önleyeceğiz. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracağız. Bu bağlamda eski bir belediyeci olarak bu yetkileri yerel yönetimlere vermiş olsak çok daha hızlı olarak sorunların çözüleceğini inanıyoruz" diye konuştu.