Ayakta dil çalıştayı

Salon yetersiz kalınca öğrenmenler ayakta kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İ.Ü. Eğitim Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen Dil Çalıştayı’na katılan öğretmenler ayakta kaldı. Ramada Altın Kayısı Otelde düzenlenen Çalıştayın ilk bölümünü ayakta izlemek zorunda kalan bazı öğretmenler çalıştay alanından ayrıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin katılımıyla düzenlenen “İlkokulda Dil Becerileri Çalıştayı” başladı. 20 – 21 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çalıştaya; Vali Yardımcısı Mustafa ŞAHİN, İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı İlhan ERDEM, Yıldız Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Mustafa BAŞARAN, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Bilal DUMAN katılım sağladı. Bunun yanında panel kısmına çok sayıda sınıf öğretmeni ve idareci de katıldı. Ayrıca İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinden akademisyenlerde çalıştayda bulundu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI açılış konuşmasında, Temel beceriler geliştirilmeden eğitim ve öğretimin alt yapısının yeterli olamayacağını, duyulan bu eksiklik nedeniyle uzun dönemdir hazırlıkları yapılan bu çalıştayı gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek “İki gün sürecek olan bu çalıştayın çıktıları üzerinden bu tartışmaların ve beceri temelli öğrenmenin mümkün olabileceğini dile getirdi ve çalıştay raporlarının ilerde çeşitli araştırmalara da kaynaklık edeceğini” belirtti.

İ.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ERDEM, eğitimde dil faktörünün önemini ve dil becerilerinin geliştirilmesinin eğitime olan etkisini,

Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. DUMAN insan beyninin işleyişini, yapısını, nöronların algılarını açıklayarak bunların dil becerilerinde kullanım biçimini ve yapısını

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. BAŞARAN ise dil becerilerini geliştirmenin ilkokulda öğretmenliğin asıl işlevi olduğunu belirterek, bunlardan özellikle dil becerilerinde yazma konusunun önemine ve yazma becerisinin bir bütün olarak eğitim öğretim yaşantısına etkisini anlattılar.

Kapanış konuşmalarıyla çalıştayın ilk bölümü sona erdi. Çalıştay beş farklı temada masa çalışmalarıyla yarın da devam edecek. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinden dinleme, konuşma, okuma ve yazma konularında akademik çalışma yapan Dr. Bahar Doğankahtalı, Dr. Başak KasaAyten ve Araş. Gör. Tuğrul Gökmen Şahin çalıştay boyunca akademik katkı sunacaklardır. Çalıştay sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dil Becerileri konulu bir rapor hazırlanıp olup, ilgili birimlerle paylaşılacaktır.