Vahap Küçük vefatının altıncı yılında anıldı

Doğanşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 18 Haziran 2020 yılında vefat eden hayırsever iş insanı Vahap Küçük vefatının 6. yıl dönümünde Doğanşehir'de anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2026 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2026 12:45
https://www.gazetemalatya.com/

Doğanşehir ilçesinde düzenlenen anma programında merhum Vahap Küçük, ölüm yıldönümünde anıldı. Küçük için mevlid-i şerif ve Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Anma programına; Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, merhum Vahap Küçük’ün oğlu Vahap Küçük, askeri ve mülki erkan, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ramazan Dolu, merhum Vahap Küçük'ün yaptığı hayırlara şahit olduğunu; hayır ve güzel izler bıraktığını ifade etti. Dolu, Küçük'ü rahmetle yad etti.

Merhum Vahap Küçük’ün oğlu iş adamı Vahap Küçük ise "Rahmetli babam, siyaseti her zaman halka hizmet olarak gördü. Memleketi Doğanşehir'e birçok hizmet kazandırdı. Bugün ne kadar sevildiğini bir kez daha gördük. Biz evlatları olarak onun hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram ise "Vahap Küçük, sadece belediye başkanı, iş insanı değildi; yetimin, fakir fukaranın, garip gurabanın babasıydı. Eğitim, sağlık ve istihdamda ilçemize güçlü destek verdi" diye konuştu.

Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur da "Memlektimize, Doğanşehir'imize hayırlı hizmetler, kıymetli eserler bırakmış kıymetli büyüğümüzü rahmet, minnet ve duayla anıyoruz. Hayatını memleketine, hemşehrilerimize hizmete adamış" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, anma programında yaptığı konuşmada, "Vahap Küçük sadece Doğanşehir’e değil Malatya’ya hatta dünyanın birçok yerine hayır hizmetleri gerçekleştirmiştir. Şehirler yıkılsa bile yerine inşa edilebiliyor. 36 bin nüfuslu Doğanşehir şuanda yeninden yapılarla 31 bin 500 nüfusun barınacağı bir Doğanşehir inşa edildi. Şehirler her zaman inşa edilir, mühim olan insanların gönlünde hoş bir seda bırakmaktır. Vahap amcamız bunu başardı. Vahap amcamız bir gönül adamıydı" diye belirtti.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, "Vahap amcayla yol yürüdüm siyasi bağımız oldu. Ağabeyimiz ve amcamızdı" diye konuştu.

Anma programı dua edilmesinin ardından sona erdi.