
Alınan karar kapsamında vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca belediyeye ait otobüs ve toplu ulaşım araçlarından herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilecek. Uygulamanın özellikle bayram ziyaretleri sırasında şehir içi ulaşım yoğunluğunu azaltması hedefleniyor.
Arefe günü mezarlığa ücretsiz sefer düzenlenecek
MOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, arefe günü için ayrıca özel ulaşım planlaması yapıldığı bildirildi. Buna göre, 07.00 ile 17.00 saatleri arasında her saat başı Şehir Mezarlığı’na ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek.
Yetkililer, uygulama sayesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini daha güvenli ve rahat şekilde yapabilmelerinin amaçlandığını belirtti.
Bayram boyunca ekipler sahada olacak
MOTAŞ yetkilileri, Kurban Bayramı süresince ulaşım hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması adına gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.
Bayram boyunca ulaşım ekiplerinin görev başında olacağı belirtilirken, vatandaşların huzurlu ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.