Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şikayetçi oldu, suçlu çıktı!

Türkiye'de bitkisel zayıflama ürünü imal eden HHS firması, kendi ürünlerinin sahtesini satanları şikayet edince cezaya çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2018 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazetemalatya.com/
Şikayetçi oldu, suçlu çıktı!

Sadece eczanelere sattığı bitkisel ürünlerinin sahtesini satanlara karşı savaş açan HHS firması, internet üzerinden satış yapan bu sahtekarları "Alo Gıda" hattına şikayet etti. Ettiği şikayetten sonra telefonuna "şikayetiniz oluşturulmuştur" diye mesaj geldi. Firma sahibi sahtekarları şikayet etmenin mutluluğunu yaşarken, firmaya ardı ardına 5 defa her biri on binlerce lira meblağında 5 ceza geldi. Ürünlerinin sahtesini şikayet ettiklerinden dolayı kendilerine ceza gelen firma neye uğradığını şaşırdı. Bu da yetmedi firma savcılığa sevk edildi. Ayrıca HHS bitkisel ürünler firması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının listesinde gıda sahtekarı olduğu gerekçesiyle teşhir edildi. Bu defa eczaneler ürünleri iade etmeye başladı. Firmanın başına sahtekarlardan dolayı gelmeyen kalmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan firma sahibi Hasan Hüseyin Sarı, 'Bir gün iş yerimize İl Tarım Müdürlüğünden denetleme memurları geldi. Prolayf FX15 isimli bir ürünün içeriğinde bir kimyasal madde çıktığını söylediler. Biz de bu ürünün bize ait olmadığını, 2006 yılından itibaren de bu ürünü üretmediğimizi ve piyasaya sürmediğimizi, piyasada bulunan ürünlerin tamamının sahte olduğunu kendilerine ilettik. Tutanak tuttular. Aradan bir müddet sonra aynı ürünle ilgili aldıkları analiz sonuçlarına itiraz edip etmediğimizi sordular. Bizler de bu ürünlerin bize ait olmadığını, bize ait olmayan ürünlerin içeriği hakkında bir bilgimiz olmadığını, dolayısıyla itiraz etmemizin söz konusu olmadığını, bu ürünü nereden temin ettilerse yasal işlemleri onlar hakkında yapmaları gerektiğini ifade ettik. Gittiler ve bir müddet sonra denetleme memurları yeniden geldi. Bu kez söz konusu sahte ürünlerin bizim firmada olup olmadığıyla ilgili araştırma yaptılar ve ürünlere rastlanmadığı diğer hijyen konularında firmamızın yeterli olduğunu beyan eden bir rapor daha tuttular' dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.